bg.orsitaning.ru

Пачуърк: история на произход, видове, инструменти за мозайка

Видео: Представяне на уроците на технологии

Пачуърк: история на произход, видове, инструменти за мозайка

Ако вашата баба или майка - шивачка, най-вероятно ще са видели одеало или юрган, ушит от цветни парчета плат. И най-вероятно раждането на този шедьовър се дължи на необходимостта от намиране на използването на подстригване текстил, които хвърлят жалко, и да напусне къщата, боклуци не искате. Но днес мозайка - една от най-модерните видове изкуства и занаяти. Английски се нарича пачуърк мода, и е в състояние на ръчно изработени мозайка не само донесе осезаеми ползи, но също и за производството на един несравним визуално въздействие.

произход смесица

Въпреки факта, че едно одеяло от цветни парчета плат, който свързваме само с майсторството на руските жени, появата на техника мозайка се твърди, че се е случило в Африка или Азия. Доказателство за този факт са двусмислени археологически останки, датиращи от хиляди години. За благото на хората от африкански произход "говори" на египетския продукт, направен от парченца от кората газели, датиран около 980 г. пр.н.е. На вероятността от азиатски костюми аксесоари предавания, украсена с мозайка детайл и е показано в музея на столицата на Япония. Друг древен артефакт е открит в началото на XX век в пещерата на хилядите Буди - този килим, създадени от отпадъци не по-късно от IX век В Европа с техниката на мозайка се срещна по време на кръстоносните походи: Рицарите на броя на изнесените предмети от източните страни също бяха mnogofakturnye килими, знамена. Най-популярната ватирано е сред британците. Успешно поемането на традицията на африкански и азиатски народи, англичаните създали свои собствени уникални продукти. Усъвършенствате уменията, подобрения в технологията, имаше нови разновидности на модели и комбинации.


Американският бум във връзка смесица настъпили през XVIII век. Инициатори на промоция в Индийския континент плетеницата на станаха европейците отново. Продиктувано от този процес беше естествените нужди на имигрантите в дрехи. Резултатът е бързото развитие на мозайка и юргани раждане - в сферата на изкуствата и занаятите, включително смесица допълнение също получи пълно освобождаване на стоки.

Руската споменава текстил мозайка отнасят до XVIII век, и е здраво свързан с околната среда Старообредство. Освен разнообразието от различни общности дойде през втората половина на ХIХ век, която е предизвикана от началото на огромни продажби на внасяните стоки памук. Разбира се, ватиран плат е чисто селско професията. Изкуства и занаяти пачуърк обявихме в края на революцията през 1917 година. Модният хоби той се обърна само преди няколко десетилетия.

Форми и методи на мозайка

Терминът "пачуърк" не покрива понятието за създаване на декоративни елементи, изработени от плат парчета напълно - по-скоро, това е една обща дефиниция на този вид изкуствен чл. В момента се прави разлика пет основни вида мозайка мозайка, спечелила доверието и симпатиите на квалифицирани работници в световен мащаб.

класически или традиционният смесица - плод на въображението на британски и англоговорящи европейци, живеещи в Северна Америка. Основната цел на това направление е да се установи, като правило, функционални текстилни елементи от клапата, свързани с моделите на геометричен характер.

ватирана материя - дава възможност да се произвеждат по-високо качество от гледна точка на външен вид и този на продуктите на фурната, тъй като това предполага използването на всички видове шевове, шевове, апликации и други декоративни техники. На английски език юргани означава "pristogivanie", "памучни материи."

плетени смесица - оригинален клапа техника, основана на монтаж на различни текстилни фрагменти заедно по нетрадиционен начин: като инструмент, използван за свързване на една кука кука и резбата на контрастен тон по отношение на цветовете на тъкани. Продукти идват доста зрелищни и е обща възхищение.



Извънредни натури със сигурност ще се хареса Crazy-юрган. Определяне на "луд" в заглавието се отнася до семантична натовареност в продуктите, направени в това изкуство. Crazy-юрган - тя е произволна форма на петна и калейдоскоп от декоративни елементи (от бродерия с мъниста), предназначени не само за украса на занаяти, но също така и за прикриване на шевовете.

Видео: 03 пачуърк юрган и цвят

Ако търсите, вместо да практичност, а след това пропити с любов към японски смесица. Въпреки името си, тази опция е синтез техники Ръкоделие Изтока и Запада. Първият принадлежи на шева, а вторият - доминиращата роля в коприна на продукта, както и математическата формулировка на форми и размери, използвани фрагменти.

пачуърк начини да се удивят още по-разнообразна. Най-често се използва в практиката, методът работи с квадратни петна в резултат на комбинация от удобство и бързина на монтажа. Това са техниката на "Акварел", "Бързи квадрати", "шахматна дъска", идеален за начинаещи.

На второ място по поръчка needlewomen отнема омрежване платна на групи, които могат да се комбинират един с друг, с интересни модели. майстори често събират статии от триъгълници, различаващи се не по-малко, отколкото удобство квадрати. Оригинална смесица от шестоъгълници, което ви позволява да създавате продукти, чийто външен вид предлага пчелен пчелна пита.

Руският народ, също е допринесла за развитието на техники за пачуърк. Благодарение на нас, светът има смесица техники "Руска Square", "пачуърк ъгли", "Lyapachiha". Е, всеки един от майсторите може да излезе с блестящата си техника, добро поле за въображението е почти неограничен.


Алгоритъмът на действията и основните инструменти за мозайка

Много хора смятат, че за да се зашие на отделни кръпки кариран одеяло или корица за възглавници - просто и бързо. Това може да е така, но само трябва да прекарват много време и вдъхновение. Първо, вие трябва да изберете на плата за бъдещото шедьовър. Като се има предвид както на качеството и плътността и цвета, както и устойчивост на износване. Можете да си купите неща в магазина и да организират търсене ненужни текстилни отпадъци в домашни условия.

смесица

На следващо място, излезе и се фиксира върху лист хартия схема. Въпреки, че по-лесно да се използва готов модел, след като разгледа мрежа или съответната литература. крайната точка -vyrezanie клапи с последващо омрежване. Тя също така включва селекция от мозайка тип технология, доставка на готовия продукт подкрепата.

Инструменти за мозайка се нуждаят от малко, но почти всички от тях са задължителни и незаменим. В арсенал от квалифицирани работници трябва да присъства шевни игли, конци, ножици, набор от игли, рулетка, плетене кука, креда, хартия и молив. Помощни инструменти включват напръстник, обръч, шевна машина. Обхват на човека изкуството в XXI век е направила голям напредък, така че сега може просто да отидете в магазина и да купи специален набор за мозайка. Както казват те, за парите си - всеки каприз!

Пачуърк - това е не само килими, възглавници столове и прекрасни домашни черги. Motley машина, която може да се обличате от главата до петите, да предостави сложни аксесоари, подаръци решаване на проблема с любим човек. Вземете по ръцете мозайка мозайка - да започнат да живеят според законите на дъгата!

Видео: Изпращане на aliexpress. Линейки шивач

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ловни имота в АфрикаЛовни имота в Африка
Историята на килимарството. Видове ръчно изработени килимиИсторията на килимарството. Видове ръчно изработени килими
Завивочни: история, техники и видове творчествоЗавивочни: история, техники и видове творчество
Защо вируси се наричат ​​филтър?Защо вируси се наричат ​​филтър?
Бишон ЛионБишон Лион
Сплъстяване: определение и целта на историята. Видове вълна творчествоСплъстяване: определение и целта на историята. Видове вълна творчество
Квилинг история bumagokrucheniya, техника на изпълнението. Инструменти и материали за нещо набраноКвилинг история bumagokrucheniya, техника на изпълнението. Инструменти и материали за нещо набрано
Предимства и видове съвместни семейни занаятиПредимства и видове съвместни семейни занаяти
Бойни изкуства за деца: ползи, цели, наранявания. Цели и видове бойни изкустваБойни изкуства за деца: ползи, цели, наранявания. Цели и видове бойни изкуства
Какви видове бродерия сега на мода, са особено популярни. Какво мода аксесоари, можете да направите…Какви видове бродерия сега на мода, са особено популярни. Какво мода аксесоари, можете да направите…
» » Пачуърк: история на произход, видове, инструменти за мозайка
© 2021 bg.orsitaning.ru